Πεντανόστιμη και αρωματική βασιλόπιτα

Υλικά συνταγής
Πεντανόστιμη και αρωματική βασιλόπιτα

Η συνταγή που ψάχνετε για την Πρωτοχρονιά και στην οποία δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Πεντανόστιμη και αρωματική βασιλόπιτα. Αφράτη, φουσκωτή και πεντανόστιμη.  Το καλύτερο ξεκίνημα του νέου χρόνου. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ.τσ. γάλα, φρέσκο
  • 2 κ.γλ. μαγιά
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 μισή φλ. ζάχαρη
  • 1 φακελ. μαχλέπι, κοπανισμένο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό και μέσα διαλύουμε τη μαγιά.

Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι και το ανακατεύουμε για να γίνει μείγμα.

Στην συνέχεια, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει, για 1 ώρα περίπου.

Όταν φουσκώσει, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τα ασπράδια μαρέγκα, το βούτυρο λιωμένο, το μαχλέπι και το ξύσμα λεμονιού.

Ζυμώνουμε, ρίχνοντας λίγο – λίγο το αλεύρι ώστε η ζύμη να μη γίνει πολύ σφιχτή.

Έπειτα, την πλάθουμε σε μπάλες και τη βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη.

Τη σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου, ώστε να γίνει διπλάσια σε όγκο.

Κατόπιν, ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μέσα σε ταψί στρογγυλό, ή σε δυο μικρά.

Τ’ αφήνουμε σε χλιαρό μέρος 2 ώρες περίπου, σκεπασμένα ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο.

Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, χτυπάμε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι νερό και τ΄ αλείφουμε ελαφρά με πινέλο.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στην βασιλόπιτα λίγα αμύγδαλα, με τα οποία σχηματίζουμε τη νέα χρονολογία.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να πασπαλίσουμε την βασιλόπιτα με σουσάμι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για βασιλόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής