Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Πεντανόστιμο αρνάκι κατσαρόλας. Υπέροχες μυρωδιές και γεύση που μένει αξέχαστη. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλα, σε κύβους
- 2–3 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
- Μισό κ.γλ κανέλα, σε σκόνη
- Μισό κ.γλ μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 μικρή πιπεριά, σε λωρίδες
- 250 γρ. πράσα, σε φετούλες
- 250 γρ. καρότα μικρά, τρυφερά
- 200 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες
- 100 γρ. μανιτάρια μικρά, ολόκληρα
- 1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και χωρισμένο σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αλευρώνουμε τους κύβους του κρέατος και κρατάμε το υπόλοιπο αλεύρι στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (πασπαλίζοντας το με τη ζάχαρη) για 10 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το αρνάκι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε για 10 με 15 λεπτά, να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
Βάζουμε πάλι το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και 150 γραμμάρια νερό.
Αφήνουμε να βράσουν, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και κατόπιν σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό αδειάζουμε την πιπεριά, τα πράσα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και έπειτα βράζουμε για 4 με 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 με 20 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα τις φέτες του πορτοκαλιού, αφήνουμε να ζεσταθεί και αδειάζουμε σε πιατέλα.
Το αρνάκι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά, γαρνίρουμε το αρνάκι με κλωναράκια μαϊντανού.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για αρνάκι
- Αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, όνειρο!
- Νόστιμο αρνάκι πριντανιέρ
- Αρνάκι φρικασέ
- Αρνί στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα
- Tave kosi: Ψητό αρνί με γιαούρτι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου