Σεκέρ παρέ, τα γνήσια ανατολίτικα

Υλικά συνταγής

Ναι και μια συνταγή για σεκέρ παρέ, ένα από τα πιο αγαπημένα ανατολίτικα κεράσματα. Πρόκειται για σιροπιαστά, ζαχαρένια μπισκότα-μπουκιές με σιμιγδάλι και προαιρετικά ολόκληρο φουντούκι (ή αμύγδαλο). Άλλωστε στα τουρκικά "σεκέρ" σημαίνει ζάχαρη.

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, την άχνη, το μπέικιν και τα αυγά.

Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη στο πάγκο μας και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μόλις τελειώσουμε βάζουμε και από ένα φουντούκι σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40΄-45΄.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Μόλις είναι έτοιμα τα σεκέρ παρέ τα σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα.

Αλλες συνταγές για μπισκότα και γλυκά:

Πηγή

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.3 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: