Σπαγγέτι α λα μαρινάρα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/03/2023

Μια συνταγή που μας παραπέμπει σε καλοκαίρι και θάλασσα. Σπαγγέτι α λα μαρινάρα. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά. Γίνεται εξίσου νόστιμο!

Υλικά συνταγής

  • 20 μύδια
  • 200 γρ. μέτριες γαρίδες, ωμές
  • 60 γρ. άσπρο κρασί
  • 60 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. ροδέλες από καλαμάρι
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. μύδια, στραγγισμένα (κονσ.)

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2  κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο. σε ροδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 420 γρ. ντοματούλες, ψιλοκομμένες (κονσ.)
  • 125 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά ή ώσπου να πάρουν «χρώμα».

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντοματούλες, το κρασί και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.

Στη συνέχεια τρίβουμε με σκληρή βούρτσα τα μύδια και κόβουμε τα «γένια» τους.

Πετάμε τα σπασμένα ή τα ανοιγμένα και τα ξεπλένουμε καλά.

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το μαύρο νευράκι.

Ζεσταίνουμε το κρασί με τον ζωμό και το σκόρδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, σκεπάζουμε και ανακινούμε για 4 με 5 λεπτά.

Έπειτα ξεκινάμε να βγάζουμε τα μύδια που ανοίγουν σιγά - σιγά.

Μετά από 5 λεπτά βρασίματος πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και κρατάμε τον ζωμό.

Κατόπιν βράζουμε το σπαγγέτι σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά ή ώσπου να μείνει al dente.

Σουρώνουμε και το κρατάμε ζεστό.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα καλαμάρια λίγα - λίγα και τις γαρίδες. Μετά τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό από τα μύδια, τα μύδια, τις γαρίδες, τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό και τα μύδια κονσέρβας, ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να ζεσταθούν καλά.

Τέλος, ρίχνουμε μέσα το σπαγγέτι, ανακατεύουμε να ενωθούν και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ζυμαρικά θέλουμε (πένες, βίδες, κλπ).

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας