Σπανακοτυρόπιτα παραδοσιακή και πεντανόστιμη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 03/10/2023

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα που έχετε φάει ποτέ.  Γευστική και τραγανή σπανακοτυρόπιτα που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα! Μια πίτα μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια πηγή σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών. Χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό και γι΄αυτό αποτελεί εξαιρετικό «δεκατιανό» καθώς τόσο τα παιδιά στο σχολείο όσο κι εμείς στην δουλειά, εύκολα μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα κομμάτι. Όπως κάθε πίτα, τρώγεται όλες τις ώρες, και είναι απολαυστική ζεστή ή κρύα!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτα
  • 800 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο και καθαρισμένο
  • 2 πράσα
  • 1 ματσ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσ. άνηθο (προαιρετικά)
  • 200-250 γρ. φέτα
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σουρωτή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα πλένουμε καλά το σπανάκι και κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Σε ελαιόλαδο που να καλύπτει ίσα ίσα τον πάτο του τηγανιού, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το πράσο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σπανάκι και τέλος τον άνηθο για περισσότερο άρωμα.

Αφού σοταριστούν καλά και μείνουν με λίγα υγρά τραβάμε από τη φωτιά κι όταν κρυώσει αρκετά τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα.

Στη συνέχεια αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.

Επαναλαμβάνουμε με το 2ο φύλλο λαδώνοντας το, ενώ στο 3ο φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση.

Έπειτα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ένα ένα.

Χαράζουμε την πίτα και ρίχνουμε επάνω της τη σουρωτή κι όσο ελαιόλαδο από το μισό φλιτζάνι έχει μείνει.

Τέλος ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει καλά κι η πίτα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Επειδή δεν έχει αυγά, μπορεί να γίνει νηστίσιμη χωρίς τυρί, ή με νηστίσιμο τυρί.

Άλλες συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας