Σπιτικό κανταΐφι, για τους γλυκατζήδες!

Υλικά συνταγής
Σπιτικό κανταΐφι, για τους γλυκατζήδες!

Μιας και που μένουμε σπίτι και έχουμε αρκετό χρόνο στην διάθεση μας, τι πιο ωραίο από το να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας φτιάχνοντας ένα γλυκάκι. Η συνταγή μας για κανταΐφι είναι αυτό που χρειάζεστε, μπορεί να φαντάζει λίγο χρονοβόρα και μπελαλίδικη άλλα είναι ότι πρέπει, ώστε να περάσει λίγο πιο γλυκά και ευχάριστα ο χρόνος μας.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κανταΐφι (φύλλα)
  • 4 φλιτζάνια καρυδόψιχα
  • 1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη + 7 φλιτζάνια ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Έπειτα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρυδιά , την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι, ραντίζοντας το με λίγο βουτυράκι.

Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω την γέμιση με τα καρυδιά και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιλούζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου.

Μόλις ροδοκοκκινίσει από πάνω και είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει εσωτερικά, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 24 ώρες έτσι.

Κατόπιν πρέπει να ετοιμάσουμε και το σιροπάκι μας:

Σε εν κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά και έπειτα βγάζουμε τα μυρωδικά και εφόσον είναι η ώρα το περιχύνουμε στο κανταΐφι.

Και αυτό ήταν, σερβίρουμε το κανταΐφι μας και απολαμβάνουμε!

 

Συμβουλές για το κανταΐφι:

  • Προσοχή! Πρέπει να το σιροπιάσουμε καλά, ώστε να πάει το σιρόπι και εσωτερικά!
  • Εάν θέλουμε αφήνουμε λίγα καρύδια για το γαρνίρισμα! Εναλλακτικά, γαρνίρουμε με τριμμένα φυστικάκια...

 

Δοκιμάστε κι άλλα τρομερά γλυκά:

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: