Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Η καλύτερη συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι. Ταραμοκεφτέδες με άρωμα Χίου. Συνοδεία με το ουζάκι σας. Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. ταραμά
- 150 γρ. ψίχα ψωμιού, βρεγμένη
- 3-4 κ.σ. αλεύρι
- 1-2 κ.σ. μαϊντανό
- 1-2 κ.σ. άνηθο
- 2-3 κ.σ. κρεμμύδι
- Λίγο δυόσμο
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε τον ταραμά για λίγο σε χλιαρό νερό.
Χύνουμε το νερό και τον ξεπλένουμε.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού καλοστημένη, τον μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το πιπέρι και το αλεύρι (αυτό μπαίνει για να σφίξουν στο τηγάνισμα οι κεφτέδες και να μη λιώσουν).
Σε μικρό τηγάνι με ανάλογο ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όταν ροδίσει το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Το ζυμώνουμε πολύ, κόβουμε κουταλιές από αυτό και τέλος τις ρίχνουμε να τηγανισθούν στο τηγάνι, όπως συνήθως τηγανίζονται οι κεφτέδες.
Οι ταραμοκεφτέδες είναι έτοιμοι!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Εάν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε αλεύρι.
Σχετικές συνταγές
- Ταραμοκεφτέδες, λιχουδιά για το ουζάκι και τη νηστεία
- Εύκολοι ρεβιθοκεφτέδες, η συνταγή από την Χίο
- Πεντανόστιμα χορτοκεφτεδάκια
- Εύκολοι ρεβιθοκεφτέδες
- Σπιτικά κεφτεδάκια με πράσο και καρότο