Θρεπτικό λαχανόριζο με κιμά

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε αυτό το μοναδικό και θρεπτικό λαχανόριζο με κιμά και θα ξετρελαθείτε. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο (1 φορά περασμένο)
  • 1 λάχανο, μέτριο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια, φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 κολοκύθι, τριμμένο
  • 4-5 κλωνάρια σέλερι
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε καλά τον κιμά να ροδίσει.

Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.

Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, έχουμε κόψει το λάχανο σε χοντρά κομμάτια..

Το ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 5 με 6 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Αφού βράσει ο κιμάς τότε προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα και το κολοκύθι τριμμένα σε χοντρό τρίφτη, καθώς και το σέλερι κομμένο σε φετούλες.

Στη συνέχεια, αλατίζουμε το φαγητό και τρίβουμε αρκετό φρέσκο πιπέρι.

Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε το λαχανόριζο για 10 λεπτά ακόμα.

Έπειτα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τέλος, ανακατεύουμε το λαχανόριζο και αφού καταλαγιάσει ο βρασμός, το σερβίρουμε αχνιστό.

Το λαχανόριζο μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το λαχανόριζο ταιριάζει τέλεια με στραγγιστό γιαούρτι ή φρέσκο τυρί (ξινομυζήθρα, ανθόγαλο ή κατίκι).
  • Αντί για σέλερι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σέλινο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: