Βασική ζύμη για κρουασάν

Υλικά συνταγής
Βασική ζύμη για κρουασάν

Μια συνταγή απολύτως χρήσιμη. Βασική ζύμη για κρουασάν. Υπόσχεται επιτυχία και μοναδικά αρώματα. Φτιάξτε μοναδικά κρουασάν με ό,τι γέμιση θέλετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας (περίπου 30 γρ.)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. περίπου αλεύρι (3 3/4 φλ.τσ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλ. περίπου γάλα
  • Μισό κιλό βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει (εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέτουμε μία κουταλιά γάλα).

Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.

Την επόμενη μέρα σε μίξερ, χτυπάμε μισό κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να πέσει από τα χέρια μας στο τραπέζι τρεις - τέσσερις φορές, ώστε να φύγει ο αέρας.

Έπειτα, την ξετυλίγουμε και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείφουμε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας.

Παίρνουμε τη μία άκρη, τη φέρνουμε στη μέση και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώνουμε δηλαδή τη ζύμη στα 3, τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο, αφού την τυλίξουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.

Κατόπιν, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

Τέλος, ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Τα κρουασάν μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά, σκέτα, αλμυρά ή γλυκά.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: