Υπέροχες πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη και διαφορετική συνταγή για πατάτες γεμιστές που θα σας μείνει αξέχαστη. Με τυρένια γέμιση και σε συνδυασμό με το μπέικον θα πετύχετε την τέλεια γεύση! Δοκιμάστε τες οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 8 πατάτες
  • 200 γρ. φέτα
  • 3 μέτριες, πράσινες πιπεριές, μακρόστενες
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • Μισό ματσ. μαϊντανό
  • 1 μεγάλο, πράσινο κρεμμυδάκι, χλωρό
  • 200 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τις πατάτες από το φλοιό τους.

Της πλένουμε γερά.

Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε τη φέτα σε πολύ μικρά κομματάκια.

Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρές ροδελίτσες τις πιπεριές.

Πλένουμε καλά την ντομάτα και της αφαιρούμε το δέρμα.

Χαράσσουμε την ντομάτα στην κορυφή της με ένα μαχαιράκι κάνοντας ένα μικρό σταυρό.

Τη βράζουμε για τριάντα δεύτερα και μετά τη λούζουμε σε κρύο νερό βρύσης.

Τραβώντας το δέρμα από τις μυτούλες εκεί που έχουμε χαράξει, το αφαιρούμε με τη μία και με τρόπο άψογο.

Έπειτα, κόβουμε την ντομάτα στη μέση.

Την ξεσποριάζουμε ξύνοντας το εσωτερικό της ελαφρά με ένα μαχαιράκι.

Τη βάζουμε στον ηλεκτρικό κόφτη, πατώντας το κουμπί για πέντε με έξι δευτερόλεπτα για να την ψιλοκόψουμε.

Κατόπιν, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.

Έπειτα κόβουμε σε ψιλά, ψιλά κομματάκια το μπέικον.

Ξύνουμε το τυρί τσένταρ. Μ’ αυτό θα πασπαλίσουμε από πάνω τις πατάτες μας.

Μετά βράζουμε τις πατάτες (όχι για πολύ γιατί θέλουμε να κρατηθεί αρκετά σφιχτή η σάρκα τους).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.

Με ένα μικρό κουτάλι, σκάβουμε μέσα στην επίπεδη επιφάνεια του κάθε μισού ένα όμορφο λάκκο, όχι πολύ βαθύ και ούτε πολύ ρηχό (την πατάτα που αφαιρούμε με το κουτάλι δεν την πετούμε).

Με αυτή την πατάτα που έχουμε αφαιρέσει και με όλα τα υλικά που έχουμε ήδη αναφέρει, φτιάχνουμε ένα καλά ανακατεμένο μείγμα.

Σε αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τους λάκκους μες στις πατάτες.

Τέλος τις πασπαλίζουμε με το τσένταρ, τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά.

Οι γεμιστές πατάτες είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν μαγειρεύουμε πικάντικα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καυτερές πιπερίτσες.
  • Αν θέλουμε πιο ελαφριά τη συνταγή, αντικαθιστούμε το μπέικον με ζαμπόν.
  • Είμαστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας, όχι όμως αλμυρό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για πατάτες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: