Ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα, αλλιώτικοι!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 13/06/2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ορεκτικό. Ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα, αλλιώτικοι! Θα γίνουν οι αγαπημένοι όλων ακόμα και των παιδιών, που συνήθως δεν προτιμούν τα ρεβίθια. Δοκιμάστε του!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ρεβίθια.
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα.
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο.
  • 1 φλ.τσ. φέτα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
  • Μισό κ.κ. κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν.

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα κάνουμε πουρέ με το πιρούνι.

Έπειτα βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ανακατεύουμε με τα ρεβίθια.

Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Κατόπιν πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

Τέλος τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Οι ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα, αφού πλάσουμε τους ρεβιθοκεφτέδες, τους βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας