Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ, τραγανή και χορταστική!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 30/08/2023

Μια εκπληκτική σε γεύση και εμφάνιση συνταγή. Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ, τραγανή και χορταστική! Η καλύτερη επιλογή για κολατσιό στο σχολείο ή το ταπεράκι του γραφείου. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. φέτα
  • 250 γρ. κασέρι + 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα (βούτυρο, σιμιγδάλι, γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι) και αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μη κολλήσει ώσπου να δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφού κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν ψιλοκομμένα.

Ανοίγουμε το 1 φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, φροντίζοντας να ανασηκώσουμε το πλαϊνό τοίχωμα.

Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.

Έπειτα καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να εξατμίζονται οι υδρατμοί της γέμισης.

Κατόπιν αλείφουμε με το αυγό, χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 45 λεπτά, να ροδίσει και να φουσκώσει.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η ζαμπονοκασερόπιτα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο η πίτα μπορούμε με ένα πιρούνι να κάνουμε στην επιφάνειά της τρύπες.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για πίτες

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας