Υλικά Συνταγής
Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο. Αυτή εδώ είναι η συνταγή της μαμάς για χοιρινό με σελινόριζα (φρικασέ). Είναι από τις κλασικές συνταγές για τα κυριακάτικα τραπέζια του χειμώνα. Εμείς το τρώμε και στο χριστουγεννιάτικο Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι. Για κάποιους, αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος για να τρώμε το χοιρινό...
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τη σελινόριζα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα. Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε και αυτό σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και πετάμε το ζουμί.
Πλένουμε καλά το κρέας, και το στεγνώνουμε σε ρολό κουζίνας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι, ανάβουμε τη φωτιά και γυρίζουμε το κρέας μερικές φορές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά και να απορροφήσει μεγάλη ποσότητα από τα υγρά του.
Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το βρασμένο σέλινο, κουνάμε την κατσαρόλα (προσοχή δεν ανακατεύουμε) για να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.
Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, το βάζουμε μέσα στα αυγά και σιγά σιγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα.
Κουνάμε με τα χέρια μας την κατσαρόλα, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά.
Το χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό και καλοφάγωτο!
Καλή όρεξη!
Δείτε κι άλλες συνταγές για γιορτινά τραπέζια
- Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, γιορτινό λουκούμι!
- Η πιο ζουμερή ψητή γαλοπούλα, γεμιστή με τυρί, μπέικον και πιπεριές!
- Κις λορέν, η πιο γευστική συνταγή!
- Δροσερή σαλάτα με ρόκα και κατσικίσιο τυρί
- Η πιο πλούσια σαλάτα με ρόκα, σπανάκι και τέλεια σάλτσα!
- Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα, ζουμερή και νόστιμη
- Γαλοπούλα στη γάστρα με κάστανα και δαμάσκηνα
- Κανταΐφι, το υπέροχο σπιτικό σιροπιαστό μας
είναι αυτό που έψαχνα... Θα