Υλικά Συνταγής
Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Απολαυστική κολοκυθόσουπα με γιαούρτι. Σερβίρεται ζεστή η κρύα. Δοκιμάστε να την φτιάξετε και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια (λευκό και το περισσότερο πράσινο τμήμα)
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση (κατά μήκος) και σε λεπτά φετάκια
- 2 μισή φλ. ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι, λευκό
- Μισό φλ. γιαούρτι, στραγγιστό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2 με 3 λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας.
Στην συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Περιχύνουμε με το ζωμό και βράζουμε περίπου 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
Έπειτα, λιώνουμε σε μπλέντερ ή μίξερ τη σούπα και καθώς γυρίζει το μοτέρ, προσθέτουμε το γιαούρτι και αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, της προσθέτουμε λίγο ζωμό και ανακατεύουμε.
Τέλος σερβίρουμε σε μπολ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε, κρατάμε μια χούφτα από πράσινα «δαχτυλίδια» κρεμμυδιού, για στόλισμα.
Άλλες συνταγές
- Παραδοσιακή σούπα με φάβα
- Ντοματόσουπα
- Μανιταρόσουπα, η πεντανόστιμη γαλλική συνταγή!
- Πρασοσέλινο βελουτέ, η καλύτερη συνταγή!