Αυγά παναρισμένα με κιμά από λουκάνικο, ο ορισμός της νοστιμιάς!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 11/06/2023

Θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες; Τότε πρέπει να φτιάξετε οπωσδήποτε τα παναρισμένα αυγά με κιμά από λουκάνικο. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα και χορταστικά!

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά                              
  • 1 κ.σ. αλεύρι                                                 
  • 250 γρ. λουκάνικα                                         
  • 100 γρ. τρίμματα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

Ρίχνουμε αλάτι στο αλεύρι και αλευρώνουμε ελαφρά τα αυγά.

Στη συνέχεια βγάζουμε από τα λουκάνικα την εξωτερική φλούδα και ζυμώνουμε το περιεχόμενο.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μπαλάκια και πιέζουμε με την παλάμη μας, να ανοίξουν σε 4 στρογγυλά σχήματα.

Βάζουμε από 1 αυγό στο καθένα και τυλίγουμε τον κιμά γύρω από τα αυγά.

Πιέζουμε τις άκρες, να ενωθούν καλά.

Έπειτα χτυπάμε το αυγό σε μπολάκι και βάζουμε το ψωμί σε άλλο.

Περνάμε τα 4 αυγά πρώτα από το χτυπημένο αυγό και μετά από τα τρίμματα του ψωμιού, να καλυφθούν καλά.

Κατόπιν ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι ή φριτέζα και τέλος τηγανίζουμε τα αυγά για 7 με 8 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, να τηγανιστούν καλά (το πολύ καυτό ελαιόλαδο θα ροδίσει αμέσως το ψωμί εξωτερικά και θα αφήσει άψητο τον κιμά από τα λουκάνικα).

Τα παναρισμένα αυγά είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρονται κομμένα στα δύο με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας