Ελαιόψωμο, ένα γευστικό και υγιεινό σνακ!

Υλικά συνταγής
Ελαιόψωμο, ένα γευστικό και υγιεινό σνακ!

Αυτή εδώ είναι μια πολύ καλή συνταγή για ελαιόψωμο. Το ελαιόψωμο ή ελιόψωμο είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, που δεν μπορεί να του αντισταθεί κάνεις. Και όπως θα δείτε αυτή εδώ είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή. Δοκιμάστε την.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Μισό κ.σ. μαγιά σε σκόνη
  • Μισό κ.σ. ζάχαρη
  • 3 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι μαλακό
  • Μισό κ.γ. αλάτι
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • Μισό φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσια και κομμένες

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά βάζουμε σε μια λεκάνη μισό φλιτζάνι νερό, και διαλύουμε τη μάγια και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα παράμερα γύρω στα 15 λεπτά να γίνει κρεμώδες.

Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς που φτιάξαμε πριν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε.

Καθώς ζυμώνουμε, προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.

Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Εάν διαλυθεί η ζύμη μην ανησυχείτε, θα επανέλθει με το ζύμωμα στην κανονική της κατάσταση.

Πλάθουμε την ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μπωλ και την φέρνουμε μερικές βόλτες ώστε να λαδωθεί από όλες τις πλευρές. 

Σκεπάζουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει, για περίπου μια ώρα.

Αφού φουσκώσει, την ξεσκεπάζουμε και την ζυμώνουμε ελαφρά, ώστε να ξεφουσκώσει.

Έπειτα βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι, ανοίγουμε την ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο, ρίχνουμε τις ελιές και την διπλώνουμε ως εξής:

Φέρνουμε το επάνω κομμάτι στη μέση του παραλληλογράμμου και μετά φέρνουμε το κάτω, ώστε να συναντήσει το πρώτο. Κλείνουμε την ζύμη με τσιμπήματα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Παράλληλα σκεπάζουμε το ταψί με μια βουτυρωμένη μεμβράνη και αφήνουμε το ελαιόψωμο να φουσκώσει έξω από τον φούρνο, για περίπου μισή με μια ώρα.

Τέλος, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε το ελαιόψωμο μας για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αυτό ήταν. Το ελαιόψωμο μας είναι έτοιμο. Το κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε!

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για το ελιόψωμο

  • Καλό θα ήταν να κρατήσετε μερικές ελιές, για το στόλισμα.
  • Θυμηθείτε, ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Αλλες ωραίες συνταγές για ψωμί

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: