Υλικά Συνταγής
Μια καταπληκτική συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους. Εύκολη μανιταρόπιτα με σφολιάτα. Τρώγεται κάθε ώρα της ημέρας και είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύσετε ως κύριο γεύμα! Αν αφαιρεθεί το ζαμπόν και για γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ότι πρέπει και για χορτοφάγους!
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. σφολιάτα
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
- Λίγο γάλα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε πέντε φύλλα σφολιάτας.
Ξεπλένουμε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστών με κρύο νερό, στρώνουμε τα τρία φύλλα (καλύπτουμε και τα τοιχώματα του ταψιού) και μετά από 15 λεπτά ψήνουμε την σφολιάτα για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου (στο μέσον του φούρνου).
Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια, τα σοτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Κατόπιν χτυπάμε τα 2 αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια και το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε τα υλικά μας στην σφολιάτα.
Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, χτυπάμε το τρίτο αυγό με λίγο γάλα, αλείφουμε την πίτα μας, κάνουμε μία τρύπα στην μέση του ταψιού και τέλος ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 220 βαθμούς Κελσίου (στο μέσον του φούρνου).
Η μανιταρόπιτα μας είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στην μανιταρόπιτα κοτόπουλο σε φέτες. Ο συνδυασμός είναι μοναδικός.
Άλλες συνταγές
- Μανιταρόπιτα
- Λαχταριστή πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά
- Κρέπες στο φούρνο με ζαμπόν και μανιτάρια
- Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια