Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Τηγανόψωμα με τυρί, η συνταγή από το Πήλιο! Εύκολα και αφράτα. Απολαύστε τα κάθε ώρα της ημέρας.
Yλικά συνταγής
- 1 κιλό αλεύρι, σταρένιο (μπλε)
- 1 φακελ. μαγιά
- 60 γρ. νερό, χλιαρό
- Μισό κιλό φέτα, τριμμένη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα απ’ όλα, βάζουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με το νερό και τη διαλύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και κάνοντας μία μικρή λακούβα στη μέση, ρίχνουμε και τη μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε, προσθέτοντας χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει ζυμώνουμε ξανά και κόβουμε 10 κομμάτια από τη ζύμη μας.
Ανοίγουμε σε αρκετά χοντρό φύλλο, κατόπιν βάζουμε επάνω τη φέτα και διπλώνουμε.
Πατάμε κάθε κομμάτι λίγο μέχρι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος του τηγανιού μας και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο όσα τηγανόψωμα θέλουμε.
Τέλος, σερβίρουμε τα τηγανόψωμα κομμένα σε τρίγωνα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να αποθηκεύσουμε λίγα από τα τηγανόψωμα στην κατάψυξη.
Σχετικές συνταγές
- Τηγανόψωμο, με σπιτική ζύμη, για μικρούς και μεγάλους
- Τα καλύτερα γεμιστά και αφράτα ψωμάκια
- Εύκολο και αφράτο ψωμάκι με τυρί
- Σφολιατάκια με τυρί