Υλικά Συνταγής
Μια πεντανόστιμη συνταγή για να του λάτρεις του κοτόπουλου. Δοκιμάστε τις υπέροχες φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και θα μας θυμηθείτε. Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!
Υλικά συνταγής
- 4 φτερούγες κοτόπουλου
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι μαύρο, χοντροτριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 σκ. σκόρδου, λιωμένες
- 5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα αλατοπιπερώνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου.
Αναμειγνύουμε σε ρηχό σκεύος το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κρασί, τη δάφνη, το σκόρδο και βάζουμε μέσα τις φτερούγες.
Στη συνέχεια, τις αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και τις γυρίζουμε συχνά μέσα στη μαρινάτα αυτή.
Κατόπιν, ψήνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε πυρίμαχο σκεύος για 30 με 35 λεπτά, περιχύνοντας συχνά με τη μαρινάτα τους.
Στο τέλος ρίχνουμε στο ταψί την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με το ζουμί του ψησίματος.
Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι πανέτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε τις φτερούγες με ρύζι ή πατάτες.
Σχετικές συνταγές
- Τραγανό κοτόπουλο με εστραγκόν και σάλτσα κρασιού, απόλαυση!
- Ψητό κοτόπουλο με τζιντζιμπίρα και λαχανικά, γλασαρισμένο με σόγια και μέλι
- Κοτόπουλο με κρεμμύδι και κεφαλοτύρι, σκέτη νοστιμιά!
- Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και ρύζι μπασμάτι
- Αυτοσχέδιο ρολό κοτόπουλο με πανσέτα, ντομάτα και μοτσαρέλα