Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για το πιο νόστιμο ορεκτικό. Δοκιμάστε πάση θυσία αυτές τις πικάντικες γαρίδες και θα μας θυμηθείτε. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Ότι πρέπει για ένα Σαρακοστιανό τραπέζι!
Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό γαρίδες μεγάλες, με το κέλυφος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γλ. κύμινο, σε σκόνη
- Μισό κ.γλ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 50 γρ. πιπέρι καγιέν
- Φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φετούλες λεμονιού, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά αφαιρούμε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνουμε μερικές ολόκληρες, για να είναι το πιάτο μας πιο ελκυστικό.
Στις γαρίδες που αφήνουμε ολόκληρες χαράζουμε τη ράχη τους και αφαιρούμε το μαύρο νευράκι.
Το ίδιο κάνουμε και με τις γαρίδες που έχουμε καθαρίσει.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το τηγανίζουμε, ώσπου να αρωματιστεί το ελαιόλαδο, χωρίς να το αφήσουμε να μαυρίσει.
Προσθέτουμε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό ροζ χρώμα.
Αδειάζουμε μέσα τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε το φαγητό για 1 λεπτό περίπου.
Τέλος αδειάζουμε τις γαρίδες με τους χυμούς τους σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να σερβίρουμε τις γαρίδες και σαν κυρίως πιάτο πάνω σε μακαρόνια.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες
- Γαρίδες Λαδολέμονο
- Πεντανόστιμες γαρίδες με σκόρδο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό
- Πεντανόστιμες γαρίδες με ουίσκι και πιλάφι
- Πεντανόστιμες γαρίδες με σάλτσα ντομάτας
- Διαφορετικές γαρίδες με σάλτσα σκόρδου