Καλτσόνε με μανιτάρια, κοτόπουλο και καπνιστό τυρί

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 19/02/2020

Μια χορταστική συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Λαχταριστή πίτσα καλτσόνε με μανιτάρια, κοτόπουλο και καπνιστό τυρί. Η μοναδική αίσθηση του κοτόπουλου, απογειώνει τη γεύση στο καλτσόνε. Ιδανική για να την απολαύσετε με την παρέα σας. Δοκιμάστε την.

Υλικά συνταγής

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Μισό κ.γλ. ζάχαρη  
  • 125 γρ. νερό, χλιαρό
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. καλαμποκάλευρο
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό φλ. σάλτσα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 φλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τυρί, καπνιστό

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Ζυμώνουμε τη ζύμη της πίτσας και την ανοίγουμε σε λευκό στρογγυλό φύλλο.

Στην συνέχεια, απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας, την γέμιση μανιταριών και το τυρί.

Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, αφού βρέξουμε τις γωνίες και πατάμε την ένωση.  

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για 10 λεπτά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο (και το ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για μισή ώρα, έως ότου ψηθεί το ζυμάρι.

Η πίτσα καλτσόνε μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όσο πιο λίγη υγρασία εμφανίζει η γέμιση του καλτσόνε, τόσο πιο τραγανό αποτέλεσμα έχουμε.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (11 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας