Κέικ ινδοκάρυδο με σοκολατένια επικάλυψη, απλά μοναδικό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 28/11/2023

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα με την ιδιαίτερη γεύση του ινδοκάρυδου συνδυασμένη με σοκολατένια επικάλυψη! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το πεντανόστιμο κεικ και δεν θα το μετανιώσετε. Τα υλικά, τα έχετε σίγουρα στο σπίτι! Αυτό το ελαφρύ γλυκάκι είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο μετά το φαγητό ή σαν συνοδευτικό του απογευματινού καφέ σας!

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλ.τσ γάλα
  • 1 φλ.τσ ινδοκάρυδο
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Μισό φλ.τσ αλεύρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (1/4 κ.γλ.)
  • 50 γρ. αλάτι
  • Τρούφα, για πασπάλισμα

 Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20-22 εκατοστών περίπου.

Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να κάνει μια κρούστα και να μη κολλάει στη βυθιζόμενη οδοντογλυφίδα.

Τέλος, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το πασπαλίζουμε με τη τρούφα ή τις νιφάδες σοκολάτας!

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για περισσότερη γεύση και άρωμα ινδοκάρυδου, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με γάλα καρύδας!
  • Αντί για τρούφα μπορούμε να πασπαλίσουμε το κεικ με νιφάδες σοκολάτας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας