Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο, πλιγούρι και μυρωδικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 29/12/2021

Η πιο νόστιμη και διαφορετική συνταγή που έχετε δοκιμάσει. Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο, πλιγούρι και μυρωδικά. Το κλασικό φαγητό της μαμάς που θα το ζητάτε ξανά και ξανά!

Υλικά συνταγής

  • 8 μεγάλα κολοκύθια
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 μικρή κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, αδειάζουμε τα κολοκύθια από την ψίχα τους με ένα κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό.

Περνάμε το στήθος του κοτόπουλου από μηχανή για κιμά, δύο φορές.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τον κιμά του κοτόπουλου με το πλιγούρι, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και θυμάρι.

Κατόπιν, γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα του κοτόπουλου και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, περνάμε γρήγορα τα γεμισμένα κολοκύθια από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τους ζωμούς και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 με 50 λεπτά.

Μετά βγάζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση ή σε ροδέλες.

Τελειώνουμε τη σάλτσα προσθέτοντας γιαούρτι στο ζωμό από τα κολοκύθια, ανακατεύουμε γρήγορα πάνω από δυνατή φωτιά, για 2  με 3 λεπτά και γαρνίρουμε τα κολοκύθια.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κολοκυθάκια με λίγη κεφαλογραβιέρα, τριμμένη.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας