Υλικά Συνταγής
Αν τραβάει η όρεξή σας να φάτε κάτι λαδερό, δοκιμάστε αυτήν την τέλεια και εύκολη συνταγή για κολοκυθάκια, κοκκινιστά με τυράκι και ζαμπόν.
Υλικά Συνταγής
- Ενάμιση κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 5 κόκκινες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 350 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φέτες
- 200 γρ. ζαμπόν φέτες
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι δυόσμο
- 1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κατ’αρχάς ετοιμάζουμε τη σάλτσα που θα βάλουμε στα κολοκυθάκια.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τις ντομάτες μαζί με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, την ζάχαρη, και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ενάμιση φλυτζάνι ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια μας. Δεν θέλουμε να παραψηθούν, ίσα ίσα για να μαραθούν λίγο και να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα υλικά μας ως εξής:
Μία στρώση τυρί, μία στρώση σάλτσα, μια στρώση κολοκυθάκια. Και συνεχίζουμε ως εξής: κολοκύθια – σάλτσα, ζαμπόν – σάλτσα, τυρί – σάλτσα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε και καλύπτουμε με παρμεζάνα.
Ψήνετε τα λαδερά κολοκυθάκια μας για 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200 βαθμούς.
Τα λαδερά κολοκυθάκια σερβίρονται ζεστά. Καλή όρεξη!
Εύκολες συνταγές για λαδερά:
- Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί
- Αρακάς κοκκινιστός
- Φακές σούπα
- Γίγαντες χωριάτικοι με σπανάκι, μυρωδικά (και φέτα)!
- Μπάμιες στο φούρνο, της γιαγιάς Ελένης
- Φασολάκια με κολοκυθοκορφάδες
- Γεμιστά με πλιγούρι και σταφίδες
- Φασόλια γίγαντες γιαχνί, η κλασική συνταγή
- Μελιτζάνες γιουβέτσι με πιπεριές και τυριά στο φούρνο