Μανιταρόπιτα, εύκολη και αρωματική!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 20/08/2023

Μια συνταγή πλούσια σε γεύση και αρώματα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την εύκολη αυτή μανιταρόπιτα και δεν θα χάσετε. Ιδανική για ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, ως γεύμα τις καθημερινές μαζί με μια σαλάτα ακόμα και ως σνακ στην παραλία. Λιώνει στο στόμα!

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο κουρού για πίτες
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 400 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες με το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε ώσπου να μαραθούν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα να μη σβολιάσει.

Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια κρέμα αρκετά πηχτή.

Αλατοπιπερώνουμε κι αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις τα αυγά κι έπειτα τρίβουμε και τη φέτα.

Κατόπιν ενσωματώνουμε τα μανιτάρια στη μπεσαμέλ κι απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο κουρού που έχουμε απλώσει σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ.

Τέλος ψήνουμε στη πρώτη θέση του φούρνου στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε τη λαχταριστή πίτα!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

manitaropita

Συμβουλές

  • Αντικαθιστούμε τη φέτα με γραβιέρα η οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
  • Εάν θέλουμε να γίνει πιο υγιεινή η πίτα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλο κουρού ολικής άλεσης.

Σχετικές συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας