Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και χυλοπίτες, πεντανόστιμη απόλαυση

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή που θα απογειώσει το κυριακάτικο τραπέζι σας. Πεντανόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και χυλοπίτες. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε κύβους (σπάλα ή χτένι)
  • 250 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 φλ. σάλτσα έτοιμη ή 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 2-3 κ.γλ. θυμάρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 500 γρ. χυλόπιτες (καλύτερα σπιτικές)
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές αφού το αλατοπιπερώσουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και το σκόρδο λιωμένο.

Μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί.

Στο μεταξύ ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ή πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και κατόπιν τη ζάχαρη, το πιπέρι και το μπαχάρι.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε το ζουμί να σκεπάζει το κρέας.

Έπειτα σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας αλλά να μην διαλύεται.

Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και το αλάτι.

Τέλος βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους, καίμε το βούτυρο και τις περιχύνουμε!

Το κοκκινιστό μοσχαράκι με χυλοπίτες είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Άλλες συνταγές

Πηγή εικόνας: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας