Μοσχομυριστή πρασόπιτα με κιμά

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για το τραπέζι που ετοιμάζετε. Μοσχομυριστή πρασόπιτα με κιμά. Πεντανόστιμη με αφράτη γέμιση. Μπορεί να αποτελέσει ένα κανονικό γεύμα από μόνη της. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 5 πράσα
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη  
  • 3–4 κ.σ. σιμιγδάλι, χοντρό
  • Μισό κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4–5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι  
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το φύλλο κρασιού

  • 700 γρ. αλεύρι
  • Μισό φλ. λευκό κρασί, ξηρό
  • Μισό. φλ. ελαιόλαδο  
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Νερό (όσο σηκώσει)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, φτιάχνουμε τη ζύμη μας.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε με λίγο νερό.  

Στην συνέχεια, σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο κι όταν αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.   

Αφήνουμε τον κιμά, να πιεί τα υγρά του.

Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα πράσα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα αυγά χτυπημένα.

Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.

Ανοίγουμε 5 φύλλα, στρώνουμε τα 3 λαδώνοντας τα σε λαδωμένο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα.

Τέλος, λαδώνουμε την πίτα, χαράζουμε και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Είναι προτιμότερο να την σερβίρουμε ζεστή, συνοδεύοντας την με σαλάτα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: