Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που υπόσχεται νοστιμιά. Τα καλύτερα μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδας. Αφράτα και πεντανόστιμα. Ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 μπιφτέκια (από 500 γρ. άπαχο βοδινό κιμά)
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- Μισό φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- Μισό φλ. ζωμό βοδινού
- 2 κ.σ. μουστάρδα, καυτερή
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια σύμφωνα με μια από τις βασικές συνταγές για μπιφτέκια.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μπιφτέκια, και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε, ώσπου να εξατμιστεί, γυρνώντας τα μπιφτέκια τακτικά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά.
Κατόπιν, μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε μια ζεστή πιατέλα.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα στη σάλτσα που έχει απομείνει στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Τέλος, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας τα μπιφτέκια και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια μας, με ψητές πιπεριές ή ρύζι.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για μπιφτέκια
- Μπιφτέκια, η βασική συνταγή για καλοφαγάδες!
- Τα καλύτερα μυρωδάτα μπιφτέκια
- Μπιφτέκια φούρνου
- Μπιφτέκια Κοτόπουλου Για Δίαιτα, Πεντανόστιμα
- Μπιφτέκια στον ατμό