Τα καλύτερα μυρωδάτα μπιφτέκια

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα φαγητό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Τα καλύτερα μυρωδάτα μπιφτέκια. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτό το πιάτο. Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε!

Υλικά συνταγής

  • 8 μπιφτέκια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ξερά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 μισή κ.σ. αλεύρι
  • Ξύσμα από φλούδα λεμονιού
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας με το γνωστό τρόπο και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, για να ψηθούν καλά και μέσα χωρίς να μας "αρπάξουνε".

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε δίπλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε τα μπιφτέκια μας και ρίχνουμε από πάνω το ζωμό μυρωδικών (λιωμένος κύβος σε καυτό νερό ενός νεροπότηρου).

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Έπειτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 μισή κουταλιά της σούπας αλεύρι για να "δέσει" η σάλτσα.

Σκεπάζουμε το τηγάνι μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.

Τέλος, σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με τη σάλτσα και προσθέτουμε πάνω τους λίγο ξύσμα από τη φλούδα λεμονιού.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό στα μπιφτέκια, για να δώσουμε έξτρα άρωμα.
  • Τα συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μπιφτέκια

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: