Napoleon με φάβα και Coulis από ψητά κρεμμύδια

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 30/03/2023

Η συνταγή για ένα γκουρμέ πιάτο υψηλής εμφάνισης και γεύσης. Napoleon με φάβα και Coulis από ψητά κρεμμύδια. Napoleon στη γαλλική κουζίνα λέγονται οι παρασκευές που παρουσιάζονται σε στρώσεις εναλλάξ στο πιάτο. Ιδανική συνταγή για ένα ξεχωριστό δείπνο. Απλά μοναδικό!

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. φάβα
  • 1 μισή κρεμμύδι μικρό, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 3 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 18 ελιές θρούμπες, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες στα τέσσερα
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 μισή λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε τη φάβα και τη ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει.

Τη βράζουμε ώσπου να γίνει πουρές.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας την με ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Την αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 τετράγωνα φύλλα, πλευράς 6 εκατοστών.

Πιέζουμε  από 4 κομματάκια ελιάς πάνω σε κάθε φύλλο.

Τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό, λαδωμένο ταψί και τα καλύπτουμε με μια λαδωμένη λαμαρίνα, με μερικά βαρίδια από πάνω, ώστε η ζύμη να μη φουσκώσει καθώς ψήνεται.

Ψήνουμε τη σφολιάτα στο φούρνο για 20 λεπτά.

Κατόπιν ετοιμάζουμε το Coulis κρεμμυδιών.

Αλείφουμε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο τα κρεμμύδια που είναι κομμένα στα 4, τα ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Έπειτα προχωράμε στο μοντάρισμα.

Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 1 γεμάτη κουταλιά σούπας φάβα και την καλύπτουμε με ένα ψημένο φυλλαράκι σφολιάτας.

Στρώνουμε πάνω του άλλη μία κουταλιά σούπας φάβα και την καλύπτουμε με ένα δεύτερο φυλλαράκι σφολιάτας.

Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και πάνω στο φυλλαράκι σφολιάτας βάζουμε λίγη φάβα και μερικά κομμάτια ελιάς.

Τέλος, ρίχνουμε γύρω γύρω από κάθε Napoleon λίγο από το coulis κρεμμυδιού.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κομματάκια ελιάς με λίγη πάστα ελιάς.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας