Διαφορετικοί κεφτέδες με φάβα και μελιτζάνα

Υλικά συνταγής

Οι κεφτέδες, σε όλες τις μορφές είναι ένα αγαπητό γεύμα για όλους. Με φάβα και μελιτζάνα όμως θα φτάσετε την γεύση σε άλλα επίπεδα. Διαφορετικοί και νόστιμοι. Ιδιαίτερα οι χορτοφάγοι θα τους εκτιμήσουν! Δοκιμάστε τους.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ.τσ. φάβα Σαντορίνης
  • 2 φλ.τσ. μαύρο ψωμί, πιτυρούχο
  • 2 μελιτζάνες άσπρες (άνυδρες) Σαντορίνης
  • Μισό κ.γλ. κόλιανδρο ξερό, κοπανισμένο
  • Μισό κ.γλ. κύμινο, κοπανισμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 3 σκ. σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. αλεύρι δυνατό, πιτυρούχο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Φύλλα μαρουλιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις τρυπάμε με πιρούνι και τις ψήνουμε 25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ (αν η φλούδα είναι σκληρή χρησιμοποιούμε μόνο τη σάρκα).

Στο μεταξύ, βράζουμε τη φάβα μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε στο χυλό το ψωμί και κατόπιν τη μελιτζάνα, τα καρύδια, το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το κόλιανδρο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι (όση ποσότητα χρειάζεται για να πλάθονται οι κεφτέδες).

Δίνουμε στους κεφτέδες κυλινδρικό σχήμα και τους τηγανίζουμε, σε καυτό ελαιόλαδο.

Στο τέλος, τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σε μαρουλόφυλλα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για 2 άσπρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 μεγάλη μελιτζάνα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: