Ρολάκια με γαλοπούλα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή που υπόσχεται ξεχωριστή γεύση. Ρολάκια με γαλοπούλα. Γεμιστά και πεντανόστιμα. Ιδανικά για το κυριακάτικο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
  • 85 γρ. κάρδαμο, χοντροκομμένο
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA BUKO
  • 4 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας
  • 16 φέτες προσούτο    
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 300 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ARLA
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 με 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κάρδαμο και το τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε ώσπου να γίνει πολτός.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Έπειτα, βάζουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος ή διαφανή μεμβράνη και τα χτυπάμε με βαριδάκι ή τα ανοίγουμε με πλάστη να έχουν πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Τα κόβουμε στα δύο.

Κατόπιν απλώνουμε 2 φέτες από το προσούτο σε επιφάνεια εργασίας, βάζουμε επάνω ένα φιλέτο και αλείφουμε με το μείγμα της κρέμας.

Διπλώνουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε το ίδιο, να γίνουν 8 ρολάκια.

Τα βάζουμε σε ταψάκι, τα περιχύνουμε με τον μισό ζωμό κοτόπουλου και το μισό κρασί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα διατηρούμε ζεστά.

Αδειάζουμε τους χυμούς του ταψιού σε κατσαρολάκι μαζί με το υπόλοιπο κρασί και τον ζωμό. Βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία ώσπου να μειωθεί η ποσότητα της σάλτσας στο μισό.

Έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τα ρολάκια σε φέτες 1 εκατοστού, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με λαχανικά.

Τα ρολάκια γαλοπούλας είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει η γεύση του κάρδαμου, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με την ίδια ποσότητα από σπανάκι.

Άλλες συνταγές

Μοσχαρίσια ρολά
Διαφορετικά ρολά αρνιού με σπανάκι και χαλούμι
Ρολά σολομού
Νόστιμα ρολά ομελέτας με κιμά και μανιτάρια

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας