Νόστιμο και ζουμερό συκώτι στη λαδόκολλα

Από Ρεμί, 15 Ιούνιος, 2022
Μερίδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ζουμερό συκώτι στη λαδόκολλα. Ένα χορταστικό και άκρως υγιεινό γεύμα. Συνοδέψτε το με ρυζάκι και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο (μαζί με την καρδιά), κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.γλ. φρέσκο βούτυρο (όχι καλά γεμάτο)
  • Μισό φλ.τσ. φέτα, τριμμένη
  • Μισό φλ.τσ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια από το συκώτι και την καρδιά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα τυριά, τα μπαχαρικά και το λεμόνι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά κατά προτίμηση με τα χέρια μας, ώστε να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.

Κατόπιν, τ’ αδειάζουμε σε μια μεγάλη λαδόκολλα και τυλίγουμε πολύ σφιχτά.

Τυλίγουμε το «δέμα» μ’ ένα επίσης μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Έπειτα, τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για 2 ώρες.

Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μέσα στη λαδόκολλα, μαζί με τη σάλτσα που έχει γίνει.

Το συκώτι στη λαδόκολλα είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το συκώτι με ρύζι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας