Ντομάτες με σπέσιαλ γέμιση gran ripieno

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 09/08/2022

Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα οικογενειακά τραπέζια. Ντομάτες με σπέσιαλ γέμιση gran ripieno. Υπόσχονται απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 4 ντομάτες, ίδιου μεγέθους (600 γρ. συνολικά)
  • 250 γρ. μελιτζάνα φλάσκα
  • 160 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πράσινες ελιές
  • 60 γρ. μοτσαρέλα
  • Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 1 κολοκυθάκι, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε στη μέση, οριζοντίως, τις ντομάτες, αδειάζουμε προσεκτικά και τις αλατίζουμε.

Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και κόβουμε σε κυβάκια.

Στη συνέχεια τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα σ’ ένα σουρωτήρι, να ξεπικρίσουν, τα στύβουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, μαζί με μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, τσακισμένη μ’ ένα πιρούνι.

Όταν ροδίσουν τα κυβάκια της μελιτζάνας, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο στραγγισμένο, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά ακόμη, για να εξατμιστούν τα υγρά.

Έπειτα αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπλέντερ και το χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που δεν θα είναι εντελώς λείο.

Στραγγίζουμε τις αδειασμένες ντομάτες, τις γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε, τις βάζουμε σ’ ένα πυρέξ, ελαφρώς λαδωμένο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, κόβουμε το κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες και το ψήνουμε στο γκριλ.

Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε τις ντομάτες από το φούρνο, τοποθετούμε πάνω σε κάθε μισή ντομάτα μία λεπτή φέτα μοτσαρέλα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Στο τέλος, σερβίρουμε τις γεμιστές ντομάτες γαρνίροντας με τα κολοκυθάκια.

Οι ντομάτες με γέμιση gran ripieno είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να πάρουν έξτρα γεύση οι ντοματούλες, τις πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή δυόσμο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας