Ο πιο νόστιμος μουσακάς που υπάρχει!

Υλικά συνταγής
Ο πιο νόστιμος παραδοσιακός μουσακάς που υπάρχει!

Μια συνταγή για το καλύτερο φαγητό που έχετε φάει ποτέ. Ο πιο νόστιμος μουσακάς που υπάρχει! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τον φτιάξετε με φρέσκα υλικά. Το πιο παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό με γεύση, μοναδική! Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 3 πατάτες, μεγάλες  
  • 4 κολοκυθάκια, πράσινα 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί πολτό ντομάτας
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • Μπεσαμέλ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.  

Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες και τα κολοκύθια.

Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν.

Σε μία μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά.

Μόλις ροδίσει καλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλατοπίπερο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 με 12 λεπτά περίπου και ώσπου να ελαττωθεί το ζουμί τους.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τον διατηρούμε ζεστό.

Στην συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν προσθέτοντας κι άλλο ελαιόλαδο αν χρειαστεί. Και αυτά βέβαια τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Έπειτα, στρώνουμε στο ταψί μία στρώση, τις μισές πατάτες και τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Από πάνω απλώνουμε εναλλάξ τις μισές μελιτζάνες, τα μισά κολοκυθάκια και το τυρί.

Απλώνουμε τον κιμά, συνεχίζοντας τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά και απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, σε παχιά στρώση.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Τέλος, όταν ψηθεί ο μουσακάς τον βγάζουμε από το φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, για να κόβεται ποιο εύκολα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρεται ζεστός με πράσινη σαλάτα και κρασί Ελληνικό.
  • Αντί για πολτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4 ώριμες ντομάτες.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μουσακά

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: