Το πιο νόστιμο κατσικάκι μαριναρισμένο με λεμόνι και σκόρδο

Από Ρεμί, 4 Αύγουστος, 2022
Μερίδες

Μια πολύ νόστιμη εναλλακτική, εάν δε θέλετε να ψήσετε στη σούβλα το Πάσχα. Το πιο νόστιμο κατσικάκι μαριναρισμένο με λεμόνι και σκόρδο. Απλά πεντανόστιμο! Μόνο λάβετε υπ' όψη σας πως θέλει μία νύχτα τουλάχιστον μαρινάρισμα.

Υλικά συνταγής

  • 2 κατσικίσια μπούτια και παϊδάκια (4-5 κιλά)
  • 180 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάτα

  • 6 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 60 γρ. χυμό λεμόνι
  • 55 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάτας μέχρι να γίνουν πολτός.

Κάνουμε στα μπούτια κοψιές και τα αλείφουμε με τον πολτό, πιέζοντας να μπει μέσα στις κοψιές.

Αλείφουμε και τα παϊδάκια.

Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας σε ταψί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μία νύχτα ή 24 ώρες.

Το βάζουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε το κρέας σε γάστρα και έπειτα στο φούρνο.

Το ψήνουμε για 20 λεπτά.

Κατόπιν, βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και μεταφέρουμε το κρέας σε άλλο ταψί.

Το σκεπάζουμε με διπλό αλουμινόχαρτο.

Έπειτα ρίχνουμε στη γάστρα το κρασί και ξύνουμε με σπάτουλα να ανακατωθούν τα ξεραμένα κομματάκια από το κρέας, για να γίνει μια νόστιμη σάλτσα.

Μετά βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε τη γάστρα, τη βάζουμε και αυτή στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε τις πατάτες και τοποθετούμε πάνω τους το κατσίκι.

Τέλος, ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.

Όταν πατάτες και κρέας θα είναι έτοιμα, σερβίρουμε με το ταψί στο τραπέζι.

Το κατσικάκι με λεμόνι και σκόρδο είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά και πλούσια εμφάνιση στολίζουμε το φαγητό με κλαδιά δεντρολίβανου.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κατσικάκι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας