Πρασοκιμαδόπιτα χωριάτικη και πεντανόστιμη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 15/08/2023

Μια συνταγή που θα λατρέψετε. Πρασοκιμαδόπιτα χωριάτικη και πεντανόστιμη! Θα γίνει το αγαπημένο σνακ μικρών, αλλά και μεγάλων. Το θρεπτικό πράσο μαζί με τα μπαχαρικά δημιουργούν την πιο αρωματική πίτα. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
  • 500 γρ. κιμά
  • 3-4 πράσα (το άσπρο μέρος)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο + 50 γρ. για το ράντισμα των φύλλων
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι (καυτερό αν σας αρέσει)
  • Μαυροπίπερο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 σουρωτή

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο που έχουμε ζεστάνει σ’ ένα βαθύ τηγάνι.

Μόλις τσιγαριστούν λίγο ρίχνουμε το κιμά κι ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό και μισό φλιτζάνι καφέ ζεστό νεράκι αν χρειάζεται ώστε να πάρει βράση ο κιμάς και να μαραθούν καλά τα πράσα.

Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί κι απλώνουμε το πρώτο φύλλο.

Λαδώνουμε κι απλώνουμε το 2ο στο οποίο χωρίς να το λαδώσουμε, απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.

Επαναλαμβάνουμε (την ίδια ακριβώς διαδικασία που κάναμε με το 2ο φύλλο) με το 3ο και 4ο φύλλο.

Έπειτα απλώνουμε το 5ο φύλλο, το λαδώνουμε και τέλος το 6ο.

Χαράζουμε τη πίτα λαδώνουμε και ρίχνουμε μια σουρωτή που θα το κάνει πιο τραγανό.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα) ώσπου να ψηθεί καλά από κάτω και να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά).

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να μην μας έρχεται βαρύ το πράσο, ζεματίζουμε τα πράσα σε βραστό νερό για 2 λεπτά περίπου πριν τα σοτάρουμε. Έτσι θα γίνει η πίτα μας πιο «ελαφριά».

Άλλες συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας