Ραβανί με ινδοκάρυδο, γλυκιά απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/12/2022

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό, δοκιμασμένο και πενταντόστιμο. Ραβανί με ινδοκάρυδο, γλυκιά απόλαυση! Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια και φτάστε την γεύση σε άλλο επίπεδο!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κούπα ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 μισή κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο μαγειρικό λίπος (2/3 κούπας)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 160 γρ. γάλα

Για το σιρόπι

  • 1 μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 μισή κούπα νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα - ένα τ' αυγά.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και τ' ανακατεμένα στερεά υλικά σε 4 δόσεις, χωρίς να παραχτυπήσουμε το μείγμα (ίσα - ίσα, ν' ανακατευθούν τα υλικά).

Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους της και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Κατόπιν βράζουμε 5 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά επάνω στο ραβανί.
Το αφήνουμε να σταθεί ως την επόμενη μέρα.

Τέλος το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Το ραβανί με ινδοκάρυδο είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση και εμφάνιση στολίζουμε το ρεβανί με ρόδες ανανά και κερασάκια μαρασκίνο κόκκινα και πράσινα.
  • Αν το ραβανί πρόκειται να μείνει περισσότερο από μία μέρα, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας