Ρεβιθοπιτάκια, πεντανόστιμα και εύκολα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Δεν τρώνε τα παιδιά σας τα ρεβίθια; Σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα πεντανόστιμα πιτάκια και θα μας θυμηθείτε. Φτιάχνονται εύκολα και είναι άκρως θρεπτικά. Θα τα λατρέψουν!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 2-3 μικρές ντομάτες, ώριμες και σφιχτές
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • 1-2 κολοκυθάκια
  • 4 κ.σ. κρασί
  • Λίγος μαιντανός
  • 100-150 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε χλιαρό νερό μαζί και με τη σόδα.

Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα αλέθουμε στη μηχανή με 2-3 μικρά ντοματάκια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αυγό ολόκληρο, τη φέτα κομματιασμένη, το κολοκύθι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, το αλεύρι, τον μαιντανό, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το ανάλογο αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε πιτάκια.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.

Έπειτα ετοιμάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτα με τον πελτέ, ένα φλιτζάνι νερό, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, σκόρδο λιωμένο και αλάτι, πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μια βράση και προσθέτουμε τα ρεβιθοπιτάκια μαζί με 1 φύλλο δάφνης και 1 ποτηράκι κρασί.

Τέλος τα αφήνουμε λίγο ακόμη στη φωτιά και τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Για πιο υγιεινό μαγείρεμα μπορείτε να φτιάξετε τα ρεβιθοπιτάκια στο φούρνο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας