Υλικά Συνταγής
Μια εύκολη, ευπαρουσίαστη και γευστική συνταγή. Ρολάκια με μπέικον και τυρί. Απλά πεντανόστιμα! Θα κλέψουν καρδιές μικρών και μεγάλων! Σηκώστε τα μανίκια και εντυπωσιάστε τους πάντες με μόλις μισή ωρίτσα που θ' αφιερώσετε στην κουζίνα!
Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτας (καλύτερα φρέσκα)
- 20 λωρ. μπέικον
- 1 συσκευασία κρέμα τυρί Philadelphia
- 15 φέτες τυρί τσένταρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 αυγό
- Λίγο γάλα
- Σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας και απλώνουμε το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια στρώνουμε τις φέτες μπέικον πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με τις φέτες τσένταρ.
Έπειτα τυλίγουμε το φύλλο, φτιάχνοντας ένα μεγάλο ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε σε μικρότερα ρολάκια.
Χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και τ' αλείφουμε.
Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου (ώσπου να ροδίσουν) και τα απολαμβάνουμε ζεστά!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Φυσικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας (ζαμπόν, γαλοπούλα) και το τσένταρ με άλλο κίτρινο τυρί.
- Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγη πιπεριά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένα.
- Αντικαθιστούμε εάν θέλουμε το σουσάμι με παπαρουνόσπορο ή και τα 2 (προαιρετικά).
Σχετικές συνταγές
- Ρολάκια με γαλοπούλα
- Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί κρέμα
- Τα καλύτερα ρολάκια κοτόπουλου με γραβιέρα και πιπεριά
- Ρολά σολομού
- Νόστιμα ρολά ομελέτας με κιμά και μανιτάρια