Ρολό γεμιστό με regato, μούρλια!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/05/2022

Η συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι. Ρολό γεμιστό με regato, μούρλια! Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα!

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. regato
  • 1 μισή κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε μια ορθογώνια φέτα
  • 180 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα και σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο (προαιρετικά)
  • 3 σκ. σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (χωρίς σπόρους και φλούδες)
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 5-6 φυλλαράκια βασιλικού
  • Λίγο ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε ελαφρά το κρέας με σφυράκι για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνουμε καλά.

Σκορπίζουμε το σκόρδο και αλείφουμε τη μουστάρδα στη μια πλευρά του κρέατος.

Στη συνέχεια, κόβουμε το regato σε λεπτά φετάκια και το απλώνουμε σε μια καλή στρώση.

Από πάνω σκορπίζουμε τα μανιτάρια και κατόπιν τις φέτες του μπέικον.

Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε και εξωτερικά.

Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το βασιλικό και το θυμάρι.

Βράζουμε 10 λεπτά και κατόπιν μεταφέρουμε το ρολό σε βαθύ ταψί με τη σάλτσα του.

Τέλος, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 ώρα στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το ρολό με πατάτες ή ρύζι πιλάφι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας