Προσούτο ρολό, γεμιστό με μοτσαρέλα και λαχανικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για ένα ορεκτικό που θα κλέψει την παράσταση. Νόστιμο προσούτο ρολό, γεμιστό με μοτσαρέλα και λαχανικά. Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και περισσότερο στην γεύση. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής  

  • 4 μεγάλες φέτες προσούτο
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα στη μέση (κατά μήκος)
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στα τέσσερα
  • 100 γρ. ρικότα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κιλό μοτσαρέλα, φρέσκια
  • 250 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανοίγουμε μία φέτα προσούτο κι απλώνουμε πάνω της μια φέτα φρέσκια μοτσαρέλα, λίγη ρικότα, μία ροδέλα μελιτζάνα, από ένα κομμάτι κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, μισό κολοκύθι και ένα μανιτάρι πλευρώτους.

Στη συνέχεια απλώνουμε μια ακόμη φέτα μοτσαρέλα, λίγη ρικότα κι άλλη μια στρώση απ’ όλα τα λαχανικά, τελειώνοντας με μοτσαρέλα.

Μετά, τυλίγουμε το γεμισμένο προσούτο σε ρολό, το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τέλος το ψήνουμε στο φούρνο, για 5 με 6 λεπτά στους 180 Βαθμούς Κελσίου.

Το ρολό προσούτο είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το ρολό πάνω σε φύλλα ρόκας (300 γρ.), γαρνίρουμε κάθε πιάτο με δύο ντοματίνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με το ζουμί από το ψήσιμο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας