Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα συνοδευτικό που θα απογειώσει το τραπέζι σας. Διαφορετικό ρύζι με κάστανα και συκωτάκια πουλιών. Μπορείτε να το απολαύσετε και ως κυρίως πιάτο. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!
Υλικά συνταγής
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαύρη σταφίδα
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 3 κ.σ. αμύγδαλο
- 6 βρασμένα κάστανα, ψιλοκομμένα
- Μισό κ.γλ. κανέλα
- Μισό κ.γλ. μπαχάρι
- 2 φλ. τσ. ρύζι
- 5 φλ.τσ. ζωμός κότας
- 250 γρ. συκωτάκια πουλιών
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοκομμένο
- Λεμόνι σε τέταρτα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά μουλιάζουμε τις σταφίδες σε βραστό νερό για 15 λεπτά να φουσκώσουν και στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο να ροδίσουν, ξεπλένουμε το ρύζι, στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κάστανο, το μπαχάρι και τις σταφίδες.
Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για να απορροφηθούν τα υγρά.
Σβήνουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε με καπάκι για 10 λεπτά.
Τέλος στο υπόλοιπο ελαιόλαδο ροδίζουμε τα συκωτάκια, τα ρίχνουμε στο ρύζι και πασπαλίζουμε μυρωδικά.
Εάν θέλουμε στύβουμε λεμόνι.
Το ρύζι με κάστανα και συκωτάκια πουλιών είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζωμό κότας με νερό.
Άλλες συνταγές
- Διαφορετικό ρύζι με συκωτάκια πουλερικών, η συνταγή από τη Γαλλία!
- Πεντανόστιμο ριζότο Primavera
- Η συνταγή για αυθεντικό ιταλικό ριζότο
- Διαφορετικό ριζότο με σπαράγγια, πράσα και προσούτο