Βραστά λαχανικά με σάλτσα φέτας

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει. Βραστά λαχανικά με σάλτσα φέτας. Μια μοναδική σαλάτα με τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Η σάλτσα φέτας δένει μοναδικά. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κουνουπίδι
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 2 πράσα
  • 200 γρ. ψαχνό κίτρινης κολοκύθας
  • 100 γρ. μανιτάρια, φρέσκα

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. φέτα, σκληρή
  • 50 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 φλ.κ. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα της κολοκύθας και του μανιταριού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τυρί φιλαδέλφεια, τη κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και τα χτυπάτε, μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο υγρό.

Το αφήνουμε να περιμένει.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε για 10 λεπτά το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα 2 πράσα.

Στην συνέχεια, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τη κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους και τα μανιτάρια μέσα σε ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σκορπάμε πάνω από τα βραστά λαχανικά.

Τέλος, περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας και πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Βράζουμε για λίγο τα λαχανικά και τα πλένουμε με παγωμένο νερό. Αυτό τα κάνει τραγανά και διατηρεί ζωηρό το χρώμα τους.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: