Σαραγλί σουρωτό, σκέτη απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 15/06/2023

Τι θα λέγατε για ένα απολαυστικό και εύκολο γλυκό; Σουρωτό σαραγλί, σκέτη απόλαυση! Μοσχοβολάει βούτυρο και πλημμυρίζει το στόμα με μελένιο σιρόπι, αφήνοντας μια ανεπανάληπτη επίγευση. Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 32 με 36 κομμάτια. Δοκιμάστε το πάση θυσία!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 6 κούπες καρύδια, χοντροαλεσμένα (600 γρ.)
  • 4 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.γλ. γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 μισή κούπα νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Μισή κούπα γλυκόζη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί.

Απλώνουμε κάθε φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας και το βουτυρώνουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε μια ξύλινη βέργα στη μια άκρη του φύλλου, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, και διπλώνουμε λίγο την πλευρά αυτή επάνω από τη βέργα.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο από το μείγμα των καρυδιών και τυλίγουμε απαλά μαζί με τη βέργα σε ρολό.

Τραβάμε  και βγάζουμε τη βέργα, σουρώνοντας, ώστε το ρολό να μείνει το μισό σε μήκος.

Έπειτα αραδιάζουμε τα σουρωτά ρολά σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, βουτυρώνουμε τις επιφάνειες και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.

Βράζουμε το σιρόπι 5 με 8 λεπτά, να δέσει καλά και περιχύνουμε τα σαραγλί.

Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια 6-7 εκατοστών.

Κατ' άλλον τρόπο, τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό, αφού το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με τη γέμιση, χωρίς να βγάλουμε τη βέργα.

Κατόπιν, το στρίβουμε και το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο (σπιράλ).

Αραδιάζουμε τα σπιράλ σε βουτυρωμένο ταψί, το ένα πλάι στο άλλο.

Τέλος ψήνουμε και σιροπιάζουμε τα σαραγλί κατά τον ίδιο τρόπο.

Τα σουρωτά σαραγλί είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για ένα σωστό και ομοιόμορφο σιρόπιασμα, ρίχνουμε το σιρόπι όταν γλυκό και σιρόπι είναι ακόμα ζεστά και τα δύο αλλά όχι καυτά. Αυτό θα επιτρέψει στο σαραγλί μας να ρουφήξει όλο το σιρόπι και να μελώσει υπέροχα!

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας