Υλικά Συνταγής
Σε αυτή τη συνταγή δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Δοκιμάστε την πιο γευστική σούπα κρέμα με αστακό και θα μας θυμηθείτε. Όλη η μυρωδιά της θάλασσας σε ένα πλούσιο πιάτο!
Υλικά συνταγής
- 1 αστακοουρά (500 γρ.)
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. λευκό κρασί
- 6 κλων. μαϊντανού
- 1 κλων. θυμαριού
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές
- 1 λίτ. ζωμός θαλασσινών
- 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βγάζουμε το ψαχνό από την αστακοουρά, πλένουμε καλά το κέλυφος και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με ψαλίδι ή μπαλταδάκι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το ψαχνό, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το κονιάκ και ανάβουμε με σπίρτο.
Έπειτα αδειάζουμε στα λαχανικά, ανακινούμε, να σβήσουν οι φλόγες και προσθέτουμε το κρασί και το κέλυφος του αστακού.
Βράζουμε, ώσπου να μειωθεί στο μισό.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη δάφνη, τον ντοματοπελτέ, τον ζωμό και τις ντομάτες.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές.
Κατόπιν σουρώνουμε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι ή σε υγρή μουσελίνα, πιέζουμε, να βγάλει τα υγρά του και βάζουμε σε κατσαρόλα.
Μετά προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, ώσπου να πήξει η σούπα.
Ρίχνουμε τον αστακό και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει ο αστακός και σερβίρουμε.
Η σούπα κρέμα με αστακό είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ή κατεψυγμένη αστακοουρά.
- Αντικαθιστούμε εάν θέλουμε το ζωμό θαλασσινών με λαχανικών.
Σχετικές συνταγές
- Εύκολη ψαρόσουπα με λαχανικά, συνταγή-μούρλια!
- Μπουγιαμπέσα, η νηστίσιμη Γαλλική ψαρόσουπα!
- Πολίτικη ψαρόσουπα
- Πεντανόστιμη και ζεστή ψαρόσουπα
- Πεντανόστιμη σούπα κακαβιά