Κεφτέδες στρόγγανοφ, μούρλια!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 17/11/2022

Το πιάτο πήρε το όνομά του από ένα από τα μέλη της σημαντικής οικογένειας Στρόγκανοφ.  Από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα είναι πολύ δημοφιλές, με αρκετές διαφοροποιησεις από την αρχική συνταγή. Τα βασικά υλικά είναι το κρέας, κρεμμύδι, μανιτάρια και η κρεμώδης σάλτσα. Οι κεφτέδες στρόγγανοφ σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Δοκιμάστε τους!

Υλικά συνταγής

  • Πιπέρι
  • Ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη και στυμμένη
  • 350 γρ. ψωμί
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 αυγό
  • 1 κιλό κιμά (650 γρ. μοσχαρίσιος + 350 γρ. χοιρινός)

Για τη σάλτσα

  • Μαργαρίνη
  • 1 κ.γλ. άνηθο
  • 1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος, φρέσκος
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ  
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μισό φλ. μπράντι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Μισό φλ. ξινόγαλα  
  • 2 κ.γλ. γούστερ σος
  • 1 κύβος βοδινού, σε μισό λίτ. νερού
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζυμώνουμε σε μπολ τα υλικά για τους κεφτέδες.

Αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για λίγο στο ψυγείο και την πλάθουμε κεφτέδες.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες με 1 φλιτζάνι μαργαρίνη και τους αφήνουμε κατά μέρος.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα στρόγγανοφ.

Σοτάρουμε σε μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα με τη μαργαρίνη το κρεμμύδι, ώσπου να ξανθύνει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και τα σοτάρουμε και αυτά.

Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό βοδινού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει το κορν-φλάουρ και τη γούστερ σος.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 2 λεπτά περίπου και βάζουμε στη σάλτσα τους κεφτέδες.

Τους αφήνουμε να βράσουν 8 με 10 λεπτά μέσα στη σάλτσα.

Τέλος ρίχνουμε το ξινόγαλα, το μπράντι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, έπειτα ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Οι κεφτέδες στρόγγανοφ είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κύβο βοδινού με λαχανικών.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κεφτέδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας