Τα πιο νόστιμα πομοντόρια με αρωματικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 19/07/2023

Τα πομοντόρια (ή αλλιώς χρυσά μήλα) είναι σφιχτές ντοματούλες σε σχήμα αβγού που έχουν λίγα ζουμιά, πολλή ψίχα και χοντρή φλούδα. Αυτή η συνταγή είναι για πεντανό-στιμες γεμιστές ντομάτες με αρωματικά. Ότι πρέπει για συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Δοκιμάστε τες και καταπλήξτε τους πάντες!

Υλικά συνταγής

  • 8 πομοντόρια, 1 κιλό περίπου
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 40 γρ. κουκουναρόσπορος
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. καρυδόψιχα
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένες με γάλα
  • 2 βραστά αυγά
  • Ρίγανη
  • Βασιλικός φρέσκος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ανοίγουμε τα ντοματάκια κατά μήκος, κόβοντας ένα καπάκι, που θα κρατήσου-με κατά μέρος.

Αδειάζουμε τη σάρκα τους και τα αλατίζουμε, εσωτερικά.

Στη συνέχεια περνάμε από το μπλέντερ τις μουλιασμένες στο γάλα φέτες του ψωμιού, αφού πρώτα τις στύψουμε καλά, μαζί με τον κουκουναρόσπορο και την καρυδόψιχα.

Περνάμε από τη σήτα τα βραστά αυγά (ή τα τρίβουμε στον τρίφτη) και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ, μαζί με το μείγμα που χτυπήσαμε στο μπλέντερ.

Κατόπιν προσθέτουμε την παρμεζάνα, ένα ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο, τη μοτσαρέ-λα κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ρίγανη.

Κατόπιν γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα που ετοιμάσαμε, τις τοποθετούμε σ’ ένα πυρέξ, αλειμμένο με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε, για 20 λεπτά στο φούρνο, στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, αλείφουμε τα « καπάκια » από τα ντοματάκια με ελαιόλαδο, τα ροδίζουμε ελα-φρώς στο γκριλ και κλείνουμε, μ’ αυτά, τα ντοματάκια όταν ψηθούν.

Τα πομοντόρια με αρωματικά είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Με τα πομοντόρια μπορούμε να φτιάξουμε σάλτσα ντομάτας ή και λιαστές ντομάτες.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας