Υλικά Συνταγής
Λαχταράτε ένα ζεστό, τραγανό και γευστικό σνακ ή μεζέ; Τα τυροκεφτεδάκια, κλασικά αγαπημένα της ελληνικής κουζίνας, έρχονται να σας σαγηνεύσουν με την απλή τους κομψότητα και την ακαταμάχητη γεύση τους! Η τραγανή κρούστα τους δίνει μια γοητευτική υφή, ενώ η ζουμερή τυρένια γέμιση λιώνει στο στόμα σας, αφήνοντας μια αίσθηση απόλαυσης που δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Είτε τα απολαύσετε ζεστά σαν ορεκτικό, είτε τα συνοδεύσετε με δροσερή σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα, τα τυροκεφτεδάκια αποτελούν μια σίγουρη επιλογή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. ανθότυρο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. άνηθο και μαϊντανό
- 2 αυγά, χτυπημένα
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Φρυγανιά όσο σηκώσει
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια λιώνουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα αυγά, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε την φρυγανιά, τόση ώσπου να πλάθεται το μείγμα.
Τέλος ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους τυροκεφτέδες.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά και εμφάνιση γαρνίρουμε τα τυροκεφτεδάκια μας με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή μαντζουράνας.
Άλλες συνταγές
- Κρουασανάκια με τυρί, αφράτα και πανεύκολα!
- Πατατοκροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί, το απόλυτο συνοδευτικό!
- Μπουρέκι με τυρί, το πιο γευστικό!
- Σκαλτσούνια με τυρί, πανεύκολα
- Σπιτικά σουφλεδάκια με τυρί