Υλικά Συνταγής
Μια νόστιμη επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Απολαυστικά σφολιατίνια με φιλέτο μοσχάρι. Ιδανικά για καλέσματα και γιορτινά τραπέζια. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα μοσχαρίσια (100 γρ. το ένα)
- 15 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 15 γρ. αλεύρι
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και τα τηγανίζουμε για 7 με 8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και το σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα και μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
Έπειτα, κόβουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια.
Μοιράζουμε το μείγμα των μανιταριών στο κέντρο και από πάνω βάζουμε το φιλέτο.
Κατόπιν, κλείνουμε τα φύλλα ώστε να φτιάξουμε μικρά «πακέτα» και κολλάμε τις άκρες με το αυγό.
Παγώνουμε τα δεματάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τέλος, αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τα σφολιατίνια με φιλέτο μοσχάρι είναι έτοιμα.
Καλή σας όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση, γαρνίρουμε τα σφολιατίνια μας με μαϊντανό.
Άλλες συνταγές
- Σπιτική ζύμη σφολιάτας, η παραδοσιακή συνταγή!
- Σφολιατάκια με αχλάδια και βουτυρένια κρέμα, ονειρεμένο γλυκό!
- Νόστιμο μοσχάρι με μήλα και μπαχαρικά
- Πεντανόστιμο μοσχάρι με κόκκινο λάχανο και μήλα
- Πεντανόστιμο ρολό μοσχάρι με δενδρολίβανο